Roerichi maalid Rootsis

28. septembril 2007. a.

http://www.roerich-museum.ru/rus/news/icr/


28.09.2007 kuni 06.01.2008. a. eksponeeritakse Stockholmi Tantsumuuseumis (Rootsi) esmakordselt rändnäitust Rahvusvahelise Roerichi-nimelise Keskus-Muuseumi kogudest “Nikolai Roerich. Venemaast Himaalajani.”

Näitus, mis on Rahvusvahelise Roerichi-nimelise Keskus-Muuseumi, Stockholmi Tantsumuuseumi ja Venemaa Föderatsiooni Rootsi saatkonna ühisprojekt, hõlmab 48 Nikolai Roerichi teost. Lisaks 32 etüüdile suurearvulisest “Himaalaja” seeriast kuuluvad väljapanekusse ka N.Roerichi 16 tuntud maali. Meister on loonud need teosed, viibides Venemaal ja raja taga ning need kajastavad tema loometegevuse erinevaid perioode. Näituse külastajail on võimalus näha selliseid maale, nagu “Merede taga on suured maad”, “Põhjamaine maastik – mäed”, “Skandinaavia saaga”, “Bogdo-Ula. Mongoolia”, “Induse läte”, “Lendav vaip” jt. Näitusel on väljas fotod ja videomaterjalid Roerichite perekonna liikmete elust ja loomingust.

Näituse ekspositsiooni täiendavad eksponaadid Tantsumuuseumi fondidest, nende seas I.Stravinski lavastuse “Püha kevad” jaoks N. Roerichi eskiiside järgi valmistatud kostüümid.

Vaata ka: http://www.dansmuseet.se/english/index.html

 

Tagasi