Püha ringse ringkäik

Kira Moltšanova, Eesti Roerichi Seltsi esinaine

Maaleht, 11. oktoober 2007.a.


2001. aastast kuni 2010. aastani kestab Buddha Shakjamuni ja tema õpilaste ringse näituseturnee. Näitus kannab nime “Maitreya Project”. 21.–23. septembrini olid pühad reliikviad Lätimaal Riias, kus seda külastasid ka mõned Eesti Roerichi Seltsi liikmed. Eestisse näitus paraku ei jõudnud, Riiast viidi see otse Saksamaale.

Ringse on väidetavalt psüühilise energia ladestus – peaaegu valged kristallid, mis leitakse pärast pühakute kremeerimist nende tuhast. Ringse on purunematu, temast lähtub õnnistuse jõud.

Arvatakse, et budistlike reliikviate rändnäitus on märk uue ajastu algusest.

Uus ajastu tõstab inimeste teadvuse seniolematule tasandile. Iga inimene on kohustatud täiustama end igapäevaelus, ootamata elu parandamist poliitikutelt ja reformidelt. Kõrvale peab jätma kahtlused, hirmu, solvumise ning hukkamõistu ja süüvima oma südamesse. Uus ajastu kinnitab ka naise väärikuse taassündi.

Uut ehk Maitreija ajastut on ennustanud juba iidsed õpetajad. Kristlased näevad seda Kristuse teise tulekuna, paljud muhameedlased säilitavad hardalt legendi Muntazarist, kes uuele ajastule aluse paneb.

Uus ajastu kutsub inimesi püüdlema elu ilu poole, süüvima oma südamesse ning peletama sellest kõike kurja ja tumedat.

 

Tagasi