Kultuuripärandi kaitse eriolukorras

Seminar. Lektor Karl von Habsburg.

Tallinn, Hotell Palace. 7. juulil 2021.a.

Kutse seminarile (pdf)

<<Tagasi


07.07.2021.a toimus Tallinnas, hotelli Palace Mühlbergi saalis seminar „Kultuuripärandi kaitse eriolukorras. Uued lähenemisviisid kultuuriväärtuste kaitsmisel ja 2020. aasta augustis Beirutis toimunud plahvatuse õppetunnid“. Seminar oli pühendatud Brugges toimunud Roerichi Pakti ja Rahu Lipu esimese rahvusvahelise konverentsi 90. aastapäevale ja kultuuriväärtusi sõjategevuse ja katastroofide korral kaitsva rahvusvahelise valitsusvälise organisatsiooni Sinine Kilp 25. aastapäevale. 

Seminaril esines audoktor Karl von Habsburg-Lorraine, Austria Sinise Kilbi rahvuskomitee asutaja.

Seminari teemad:

Seminaril anti teavet kultuuripärandi objektide esmasest stabiliseerimisest, registreerimisest ja esmaabi korraldamisest katastroofide ajal ja eriolukordades. Erilist tähelepanu pöörati kõikide päästeoperatsioonides osalejate omavahelise tulemusliku infovahetuse küsimustele.

Esitluse lõpus arutasid seminarist osavõtjad peaesinejaga neile huvipakkuvaid ja päevakohaseid küsimusi seoses kultuuripärandi kaitsega Eestis ja mujal maailmas.

Seminar oli mõeldud linnaametite, muuseumide ja teiste kultuuriasutuste juhtidele ning töötajatele, kaitseväelastele ja politseitöötajatele, ühiskondlikele humanitaarorganisatsioonidele ning kultuuritegelastele, aga ka kõigile, keda huvitavad meie maa kultuuriaarete säilitamise küsimused.

Seminari keelteks olid inglise ja eesti keel (sünkroontõlge).

Seminari salvestus on üles laaditud Eesti Roerichi Seltsi Youtube kanalil:
https://www.youtube.com/watch?v=6HBkLMBr40U
https://www.youtube.com/watch?v=6q-Jeh-ggZY


<<Tagasi