Roerichid TPÜ Akadeemilises Raamatukogus ja Männiku Raamatukogus

<<Tagasi


28. septembrist on Tallinnas, Männiku Raamatukogus (Pihlaka tn 12) avatud Eesti Roerichi Seltsi koostatud näitus “On vaja maailmal' ilu tuua taas”, mis on pühendatud Svjatoslav Roerichi 100., Jelena Roerichi 125. ja Nikolai Roerichi 130. sünniaastapäevale, aga ka Juri Roerichi 102. sünniaastapäevale. Näituse nimetus “On vaja maailmal’ ilu tuua taas!” väljendab Roerichite loomingulisi pürgimusi, kelle elud sulasid ühtseks kangelasteoks inimeste Ühise Hüve nimel.

Vastavatud näitus on täienduseks TPÜ Akadeemilise Raamatukogu fuajees (Rävala pst 10) veel kahe nädala jooksul (viimast päeva 9. oktoobril) avatud näitusele, mis tutvustab Roerichite perekonna nelja liikme elu ja loomingut, teadus- ja ühiskondlikku tegevust, s.h ekspeditsioone, aga ka neile pühendatud teoseid, eraldi teemadena on välja toodud Roerichite seotus Eestiga, Humanistlik pedagoogika, Roerichi nime ja pärandi kaitse, ÜRO juures tegutsev Rahvusvaheline Roerichi Keskus jm.

Kahe maailmanimega kunstniku ja ühiskonnategelase teoste reprode väljapanekud võimaldavad tutvuda meistrite taiestega, mille originaalid on laiali muuseumides ja erakogudes üle maailma. Viimati võis Eestis näha Nikolai Roerichi originaalteoseid 2002.a kevadel Kiek in de Kök’i muuseumis, Svjatoslav Roerichi teoseid aga polegi Eestis eksponeeritud. Svjatoslav Roerichi loomingut tutvustatakse ka 30. septembril ja 4. oktoobril algusega kell 18.00 Akadeemilise Raamatukogu konverentsisaalis kahe slaidiprogrammi vahendusel.

Kui Akadeemilises Raamatukogus on pearõhk Svjatoslav Roerichi loomingu tutvustamisel ja vitriinides võib näha hulgaliselt raamatuid ja fotomaterjale, siis Männiku Raamatukogus näidatakse vanameistri, Nikolai Roerichi loomingut, reproduktsioone maalidest “Madonna Oriflamma”, “Kristuse märgid”, Eestis valminud “Merede taga on suured maad” kahte varianti ja teisi põhjamaadega ja mägedega seotud teoseid. Näitus Männiku Raamatukogus jääb avatuks 30. märtsini 2005.

Näitused ja slaidiprogrammid on vaatajaile tasuta.

<<Tagasi