SÜDAMEKULTUUR

Näitus Männiku raamatukogus (Pihlaka 12)
1. detsember 2006 – 30. märts 2007
Avatud: T, K, R 11-18; N 12-19; L 10-17. Külastamine TASUTA.
tel. 655 97 18

<<Tagasi


Kahe maailmakuulsa kunstniku, Nikolai ja Svjatoslav Roerichi raamitud reprode näitus hubases Männiku raamatukogus, kus on eksponeeritud üle 30 töö, on pühendatud südame kultuurile. Enamikule inimestest on selline sõnaühend võõras. Küll aga on tuttavad vägivald tele- ja kinoekraanil, vägivald koolis ja kodus (Eestis viiendikus peredes!).

Äsja toimus Moskvas Rahvusvaheline ühiskondlik teaduskonverents “Uue teadvuse lapsed”, teemaks üha arvukamalt sündivad uut tüüpi lapsed – nn. indigo lapsed, Päikese lapsed, Valguse lapsed, nagu neid veel nimetatakse. Konverentsil jäi kõlama mõte, et kõigile neile lastele, vaatamata erinevustele, on omane altruism, püüd aidata teisi inimesi, maailma paremaks muuta. Altruism aga ongi südame kultuur. Elava Eetika õpetuse raamatus “Süda” on öeldud, et “Südametus pole midagi muud, kui südame kultuuritu seisund” ning “...südame ja kultuuri mõisted on lahutamatud.”

Roerichite perekonna poolt maailmale toodud Elav Eetika – see on teaduslik maailmavaade, teaduse, kultuuri, kunsti ja kõrge religioosse mõtlemise süntees, milles inimkonna evolutsiooni vaadeldakse lahutamatus seoses hingestatud Kosmose evolutsiooniga. Elav Eetika, mis pandi kirja läinud sajandi 20-30-ndail aastail, ennustas uute laste ilmumist ette, öeldes et esimesed sellised lapsed tulevad maailma alates 1944. aastast.

(Vt. ka eelmise samanimelise näituse teksti)

 


<<Tagasi