Vaata, inimkond!

Näitus Tallinna Keskraamatukogu võõrkeelse kirjanduse osakonnas
01.09. – 01.10.2018

<<Tagasi


Näitus Svjatoslav Roerichi (1904-1993) elust ja loomingust ning Roerichite loomingulise pärandi saatusest tänapäeva Venemaal. S. Roerich oli kuulus kunstnik ja silmapaistev ühiskonnategelane, kelle looming on tõelise kunsti ja Ilu teenimise näide.

Suurem osa kunstniku elust möödus tema teisel kodumaal – Indias. Elu lõpuosas, täites oma vanemate tahet, kinkis ta Roerichite perekonna tohutu loomingulise pärandi Moskvas loodud ainulaadsele ühiskondlikule Nikolai Roerichi nimelisele Rahvusvahelisele Keskus-Muuseumile.

Näitusel näeb reprosid Svjatoslav Roerichi eredates värvides India maastikest, ekspositsiooni peamine osa on aga pühendatud Valguse ja pimeduse võitluse teemale – nii inimese sees kui ka meie planeedi mastaabis. Maalid: „Vaata, inimkond!“, „Sa ei pea nägema seda leeki“, „Risti löödud inimkond“, „Ma liigun keset neid varjusid“ – see on hoiatus, et meie linnad, meie tsivilisatsioon ei tohiks olla meile ohuks, et meie saavutused peaksid olema meile toeks, mitte aga teenima inimese orjastamist.



<<Tagasi